Praktisk informasjon ved besøk på klinikken

Før besøket

  • Vaksinasjonskort
  • Vaksinasjonskortet skal dokumentere vaksinasjonsstatus. Dette er viktig å ha i forbindelse med deltakelse på utstillinger og opphold i kennel.
  • Stamtavle: Ved røntgenundersøkelser for hofteleddsdysplasi (HD) og albueleddsdysplasi (AD) skal stamtavle medbringes. Det samme gjelder ved undersøkelse for arvelige øyelidelser – øyelysing.
  • Pass: Må medbringes i de tilfeller hvor dyret revaksineres mot rabies eller leptospirose, eller ved ormekurbehandling etter utenlandsopphold. Opplysninger om dette skal dokumenteres i passet.
  • Legemidler: Dersom dyret ditt allerede er under behandling med medisiner, er dette viktig informasjon for veterinæren som undersøker dyret ditt. Ta gjerne med medisinpakningen så vi kan få kjennskap til hvilke medisiner det dreier seg om og dosering dyret ditt får
  • Forsikringsnummer: Gjensidige, Agria og Fremtind (tidligere DNB og Sparebank 1) tilbyr direkte skadeoppgjør med smådyrklinikker.  Det er da viktig at du har med forsikringsnummeret for at dette tilbudet skal kunne benyttes.
  • Second opinion: Dersom du kommer fra en annen klinikk og ønsker en second opinion, er det viktig for oss å få tilsendt journalutskrift og eventuelle prøvesvar eller røntgenbilder.

Før operasjon

Dyret leveres på klinikken mellom kl 8 og 9 morgenen på operasjonsdagen.

Det er ikke lenger anbefalt med fullstendig fasting av kjæledyrene våre før operasjon. Hund og katter kan få 1/3 porsjon frokost på operasjonsdagen. De skal ha fri tilgang til vann.

Kaniner skal hele tiden spise normalt og ha tilgang til høy hele døgnet. Ha gjerne med litt høy til kaninen ved levering.

Vi ønsker at alle dyr som er blitt operert hos oss får bli på klinikken til utpå ettermiddagen. Dyret vil da få våkne fra sedasjonen i eget tempo, og vi vil se at de er nok smertelindret og har det greit. Vi ringer deg som eier når dyret er våkent, har vært på do, og er klar for hjemreisen.